Aktuellt

Nyheter – september 2021

Av: Styrelsen, september 15, 2021

September månads nyhetsbrev till alla boende i Brf Danviksklippan 3

Välkommen att träffa dina grannar söndag 26 september 14.00

Den 26 september 14.00 samlas vi och gör fint i och runt omkring vår fastighet. Om vädret tillåter avslutar vi med mingel ute, eller annars i mötesrummet i källaren. 

Kom ihåg att ta bort egna tillhörigheter från våra gemensamma utrymmen, annars kastar vi dessa. En container kommer fredag 24 september. Passa på att kasta grovsopor! Observera att det inte är tillåtet att kasta elavfall eller miljöfarligt gods i containern.

Tänk på brandsäkerheten

För allas säkerhet, påminner vi om att barnvagnar, rullatorer etc ska förvaras i barnvagnsrummet. Trapphuset måste hållas fritt och är en utrymningsväg.

Skallrande balkongplåtar?

Vi kommer återigen anlita NKG för att åtgärda skallrande balkongplåtar. Kontrollera gärna dina balkongplåtar redan nu. Vi återkommer inom kort med mer detaljer via mejl.

Ny bokningskalender för mötesrummet i källaren

Nu går det att boka mötesrummet i källaren. Bokningskalendern finns på danviksklippan3.se, under menyvalet För medlemmar.

Bästa hälsningar,

Styrelsen

Läs mer

Nyheter juni – 2021

Av: Styrelsen, juni 7, 2021

Juni månads nyhetsbrev till alla boende i Brf Danviksklippan 3

Dags att röja i barnvagnsrummet

Nu är det trångt och rörigt i barnvagnsrummet på entréplan. Om du förvarar gamla och uttjänta saker där, så ber vi dig rensa och kasta! Det är viktigt att till exempel barnvagnar och rullatorer kan förvaras tillgängligt i rummet på entréplan, och inte på våningsplanen i trapphuset.

Tänk på att visa hänsyn till dina grannar

Vi vill påminna om vi som bor i huset har ansvar för att visa hänsyn till varandra, både på dagar och kvällar. Vi bor i ett lyhört hus, och det är viktigt att informera dina grannar i god tid om du planerar en renovering eller fest som kan komma att störa dina grannar. Läs mer i våra trivselregler (pdf)

Mata inte djur på balkongen

Ekorrarna på Danviksklippan gör frekventa besök på balkongerna i vår fastighet och har synts på vår vind. Vi påminner om att det inte är tillåtet att mata djur på balkongerna eller förvara livsmedel i vindsförråden.

Hjälp till att hålla fint på tomten

Under sommarmånaderna behöver vi hjälpas åt att trimma gräs och vattna våra planteringar. Mejla info@danviksklippan3.se om du vill hjälpa till!

Bästa hälsningar,

Styrelsen

Läs mer

Nyheter maj – 2021

Av: Styrelsen, maj 2, 2021

Maj månads nyhetsbrev till alla boende i Brf Danviksklippan 3

Årsstämma 1 juni – skicka in motioner senast 17 maj

Årets ordinarie stämma blir den 1 juni 19.00. Även i år ska vi förstås genomföra årsstämman på ett tryggt och säkert sätt. Mer information och formell kallelse till stämman kommer inom kort.

Som vanligt finns det möjlighet för dig som medlem att lämna in motioner inför årsstämman. Du lämnar motionen till styrelsen senast 17 maj, genom att mejla till info@danviksklippan3.se eller lägga den i föreningens brevlåda i porten.

Intresserad av styrelseuppdrag?

Valberedningens arbete med att hitta kandidater till styrelsen har börjat. Ta chansen att påverka – engagera dig i styrelsen i din bostadsrättsförening. Håll utkik efter valberedningens anslag i hissen och entrén.

Kom ihåg att betala månadsavgiften i tid

Vår förvaltare Simpleko skickar ut avgiftsavier varje månad och det är viktigt att du betalar dem i tid. Varje gång en påminnelse behöver skickas ut, så drabbas föreningen av extra, och onödiga, administrativa avgifter. 

Du väljer själv hur du vill ha dina avier. Logga in i Simplekos boendeportal och gör dina inställningar. Där finns också uppgifter om din lägenhet, som lägenhetsnummer och andelstal. Mer information från Simpleko finns på danviksklippan3.se under menyvalet För medlemmar.

Målning av balkongräcken efter sommaren

I dagarna har vi utfört okulärbesiktning av ett tiotal balkonger i huset. Besiktningen visade inget behov av stor renovering, men att vi behöver blästra och måla balkongräckena. Preliminärt sker målning i augusti, men exakt tidplan kommer senare.

Bästa hälsningar,

Styrelsen

Läs mer

Nyheter mars – 2021

Av: Styrelsen, mars 24, 2021

Mars månads nyhetsbrev till alla boende i Brf Danviksklippan 3

Hissen delvis avstängd för renovering vecka 14-15

Efter påsk startar renovering av dörrar och inredning i hissen. Medan renoveringen pågår behöver hissen vara delvis avstängd. Kontakta styrelsen på info@danviksklippan3.se om du behöver hjälp under den tid hissen är avstängd.

Vecka 14: Hissen är helt avstängd mellan 07.00 och 16.00 på vardagarna. 

Vecka 15: Hissen är helt avstängd på vardagarna på våning 8, 5, 3, 2 och 1. Det går att använda hissen på våning 7, 6 och 4. 

Vi byter portkod 19 april

Den 19 april byter vi portkod. Den nya koden är distribueras separat.

Avgiftsavier och lägenhetsuppgifter finns på simpleko.se

Vår nya förvaltare Simpleko har en boendeportal, där du kan logga in och till exempel välja hur dina avgiftsavier ska skickas ut. I portalen finns också uppgifter om din lägenhet, som lägenhetsnummer och andelstal. Mer information från Simpleko finns på danviksklippan3.se under menyvalet För medlemmar.

Glad påsk!

önskar Styrelsen

Läs mer

Nyheter – januari 2021

Av: Styrelsen, januari 28, 2021

Januari månads nyhetsbrev till alla boende i Brf Danviksklippan 3

Nästa vecka startar installationen av nya postboxar i entrén. Veckan efter inleds bytet till nya säkerhetsdörrar med att ett anslag sätts på varje ytterdörr med vilken dag dörrbytet är planerat. Det är viktigt att du som boende är hemma på morgonen dagen för dörrbytet, för att öppna för montörerna eller lämna ut nyckeln till dem. Är du intresserad av att sälja din gamla säkerhetsdörr, så kan du kontakta Nacka Säkerhetsdörrar för värdering.

Så här ser planeringen ut.

Vecka 5 – mån 1 feb – fre 5 feb
Väggen i entrén, där postboxarna ska sättas upp, förstärks, ljudisoleras och målas mot lägenheten intill. Arbetet med hallens vägg utförs av Jucomi AB.

Vecka 6 – mån 8 feb
De nya postboxarna i entrén börjar sättas upp – möjligen påbörjas det redan vecka 5.

Vecka 6-8 – ons 10 feb – fre 26 feb
När postboxarna är uppsatta, så börjar de nya dörrarna monteras.

Vecka 6 sätts ett anslag på varje ytterdörr för vilken dag dörrbytet är planerat. Du som boende behöver vara hemma på morgonen dagen för dörrbytet, för att öppna för montörerna eller lämna ut nyckeln till dem. Om du inte kan vara hemma, så rekommenderar vi att du tar hjälp av en granne med nyckelöverlämningen.

När dörren är monterad, så kvitterar du som boende ut de nya nycklarna, alternativt så lägger montörerna nycklarna i lägenhetens postbox.

Dörrmonteringen utförs av Secor AB. Om det uppstår problem eller frågor som gäller dörrbytet, så är ansvarig person Philip, tfn 072-7359341 eller mejl philip.jasbutis@secor.se

Har du en gammal säkerhetsdörr och är intresserad av att sälja den för eventuell återanvändning? Isåfall kan du vända dig till Nacka Säkerhetsdörrar, Urban, på telefon 073-9054054. Urban gör en värdering och om ni kommer överens, så köper han dörren när den har demonterats.

Slutligen hoppas vi från styrelsen att detta arbete ska gå smidigt och friktionsfritt och att alla boende blir mycket nöjda med denna säkerhets- och trivselhöjande åtgärd för vår fastighet!

Läs mer

Nyheter – december 2020

Av: Styrelsen, december 15, 2020

December månads nyhetsbrev till alla boende i Brf Danviksklippan 3

Adventstid – tänk på brandsäkerheten

Under den mörka årstiden är det mysigt med levande ljus. Men levande ljus ökar tyvärr också risken för bränder, så kom ihåg att släcka ljusen när du lämnar rummet – och se till att alltid ha fungerande brandvarnare i lägenheten.

För allas säkerhet, påminner vi även om att trapphuset är en utrymningsväg som måste hållas fri från barnvagnar, rullatorer etc.

Installation av postboxar och nya dörrar

Installationen av postboxar i entrén startar troligen i slutet av januari, men mer information om tidplan kommer när vi vet mer. Därefter påbörjar vi bytet av dörrar. Tidningshållare med namn placeras intill samtliga lägenhetsdörrar.

Uppdaterade trivselregler

Våra trivselregler är nu uppdaterade och publicerade under För medlemmar

Trångt i cykelförråden

Det är trångt i våra cykelförråd. Tänk på att bidra till ordning i cykelförråden, genom att använda avsedda ställ och upphängningskrokar för din cykel. Det låsta, yttre cykelförrådet är främst till för förvaring av cyklar som används regelbundet.

Ny rutin för avgiftsavier

Vår tidigare finansförvaltare RB Ekonomi heter numera Simpleko, efter ett samgående. Avgiftsavin kommer fortsättningsvis månad för månad. Genom att logga in på Simplekos webb kan varje boende till exempel välja hur avgiftavierna ska skickas ut. Mer information finns i menyn, under För medlemmar

God Jul & Gott Nytt År!

Styrelsen

Läs mer

Höststädning 18 oktober

Av: Styrelsen, september 19, 2020

Den 18 oktober 14.00 är det dags för höststädning. Vi samlas och hjälps åt att göra fint i huset och på tomten.

Läs mer